Logo Narcose Dental

Kosten en vergoeding narcose tandarts

Loop je het liefst met een grote boog om een tandartspraktijk heen? Dan ben je niet de enige. In Nederland is ongeveer een kwart van de bevolking bang voor de tandarts. Een deel daarvan kampt met een tandartsfobie waardoor de tandarts soms jarenlang vermeden wordt. Om jouw gebit gezond te houden en problemen te voorkomen, raden wij aan om twee keer per jaar langs te komen voor een controle. Maar, wat moet je doen als je opziet tegen zo’n bezoek?

Wij beseffen ons goed dat een tandartsafspraak spannend kan zijn, zeker bij een ingrijpende behandeling. Wij oordelen niet en bieden hulp aan met volledige narcose. Terwijl je slaapt, verzorgen wij jouw gebit zonder dat je hier iets van voelt of merkt. Voor veel patiënten is dit een ideale oplossing. Maar, wat kost een narcose behandeling bij de tandarts? En worden die kosten vergoed? Wij leggen het je graag uit.

narcose-tandarts-kosten-en-vergoedingen

Welke behandelingen voeren jullie onder narcose uit?

Wil jij ook behandeld worden terwijl je slaapt? We nodigen je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsconsult. Tijdens deze intake afspraak leggen we precies uit hoe een behandeling onder narcose werkt en maken we samen een behandelplan. Voor dat plan hebben we alleen een foto nodig en gebruiken we – naast een spiegeltje – verder geen instrumenten.

Heb je een vraag? Stel die dan gerust. Wij staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Narcose behandelingen

Wij bieden onder andere de volgende behandelingen onder volledige narcose aan:

  • Controle en reiniging
  • Vullingen
  • Wortelkanaalbehandelingen
  • Implantaten
  • Verstandskiezen trekken
  • Extractie tanden en kiezen
  • Complete gebitsrenovaties
narcose-tandarts-behandelingen-onder-narcose

Wat kost een tandarts behandeling onder narcose?

De kosten kunnen variëren en zijn afhankelijk van het type behandeling (tandheelkundige kosten) en de duur ervan (narcose kosten).

De tarieven van tandheelkundige behandelingen worden ieder jaar landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dit betekent dat iedere tandarts in Nederland dezelfde tarieven hanteert. Of dat nu onder narcose is of niet.

Voor de narcose komt daar een los tarief bij. Wij hanteren een starttarief van 350 euro voor een korte behandeling. Vervolgens kost de narcose 175 euro per 30 minuten.

Bij Narcose Dental stellen wij altijd een persoonlijk behandelplan met begroting op, waarbij we rekening houden met jouw wensen. Ook denken we mee met jouw budget, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Worden narcose behandelingen bij de tandarts vergoed?

Een narcose behandeling bij de tandarts bestaat uit twee delen: de tandheelkundige behandeling en de narcose. Net als bij een normale tandartsbehandeling, worden behandelingen onder narcose vergoed als je hiervoor verzekerd bent. Het tarief voor de narcose valt buiten de verzekering en moet dus wel zelf betaald worden.

Wil je weten of je in aanmerking komt voor een vergoeding? Dan raden wij je aan om contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar. Sommige behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering, terwijl je voor andere behandelingen aanvullend verzekerd dient te zijn om een vergoeding te krijgen. In de meeste gevallen wordt een deel van de kosten vergoed tot een maximum bedrag per jaar.

Heb je een vraag over de kosten en/of vergoedingen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen hieronder. Direct een vrijblijvend consult plannen? Je bent van harte welkom.

kosten-en-vergoedingen-narcose-tandarts

Bij Narcose Dental:

nl_NL