Logo Narcose Dental

Veelgestelde vragen

We kunnen ons goed voorstellen dat je vragen hebt over hoe een narcose behandeling in zijn werk gaat. Onderstaand vind je de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Bel of mail ons dan gerust, wij helpen graag.

 

Het is mogelijk om onder narcose te gaan bij de tandarts. Narcose Dental is gespecialiseerd in tandheelkundige behandelingen terwijl je slaapt.

Er zijn verschillende redenen om bij de tandarts onder narcose te gaan. Bijvoorbeeld (extreme) angst voor de tandarts, angst voor prikken, het hebben van een sterk kokhalsreflex, of ondergevoeligheid voor verdovingen. Daarnaast zijn er bepaalde behandelingen, zoals het trekken van tanden of een verstandkies, die mensen bij voorkeur liever onder narcose laten uitvoeren.

Voor tandheelkundige behandelingen onder narcose, geldt hetzelfde (landelijk vastgestelde) tarief als voor reguliere tandheelkunde. Als je een tandartsverzekering hebt worden deze kosten – afhankelijk van jouw verzekering – vergoed.

Daarnaast zijn er aanvullende kosten verbonden aan de narcose. Bij Narcose Dental hanteren we een starttarief van 350 euro voor een korte behandeling. Daarna rekenen we 175 euro per 30 minuten. Voorafgaand aan de behandeling stellen we vrijblijvend een persoonlijk behandelplan op, zodat je weet met welke kosten je rekening kunt houden.

Jaarlijks worden de tarieven voor tandheelkunde landelijk vastgesteld. Dit betekent dat alle tandartspraktijken dezelfde tarieven hanteren voor een behandeling.

Benieuwd naar jouw persoonlijke behandelplan? Dit werken we graag voor je uit tijdens een vrijblijvende intake. Meld je aan of klik hier voor meer informatie.

Een narcose behandeling bij de tandarts bestaat uit twee delen. De tandheelkundige behandelingen en de narcose. Net als bij een normale tandartsbehandeling, worden behandelingen onder narcose vergoed als je hiervoor verzekerd bent. Het tarief voor de narcose valt buiten de verzekering en moet dus zelf betaald worden.

Benieuwd naar jouw persoonlijke behandelplan? Dit werken we graag voor je uit tijdens een vrijblijvende intake. Meld je aan of klik hier voor meer informatie.

Dit is afhankelijk van het behandelplan en eventuele persoonlijke voorkeuren. Maar in bijna alle gevallen kunnen de behandelingen in één keer worden voltooid.

Benieuwd naar jouw persoonlijke behandelplan? Dit werken we graag voor je uit tijdens een vrijblijvende intake. Meld je aan of klik hier voor meer informatie.

De duur van een narcose behandeling hangt af van de complexiteit van de ingreep. Gemiddeld kun je uitgaan van 2 uur. Wij geven je vooraf een indicatie van de verwachte duur van je behandeling.

Ja, narcose zonder prikken is mogelijk. Normaal wordt de narcose (Totaal Intraveneuze Anesthesie / TIVA) toegediend met een injectie. Maar voor bijvoorbeeld een naaldenfobie is het mogelijk om eerst in te slapen met een inhalatiemasker. Wij gebruiken hiervoor Sevoflurane (geen lachgas). Na het in slaap brengen schakelen we over op TIVA zonder dat je hiervan iets merkt.

Over het algemeen moet je gezond genoeg zijn om de narcose te ondergaan. Houd rekening met een BMI van maximaal 35 (uitzonderingen daargelaten) en een bloeddruk die binnen de norm valt voor anesthesie, het is meestal mogelijk om onder narcose te gaan zonder een zware medische geschiedenis.

Wij bereiden je uitgebreid voor op de narcose behandeling. Vooraf delen we alle instructies. Daarbij kun je denken aan zaken als nuchter blijven voor de behandeling en eventuele aanpassingen m.b.t. medicijngebruik. 

Omdat we met kortdurende narcose werken, kun je meestal vrij snel weer naar huis. Naast iemand die je met de auto naar huis brengt, is het ook belangrijk dat er iemand thuis is om je te ondersteunen. Neem de eerste 24 uur na de behandeling rust. Ons advies is om de dag na de behandeling vrij te nemen / een rustdag in te plannen.

Na een narcose behandeling mag je niet zelf naar huis rijden. De effecten van de narcose kunnen enige tijd aanhouden, en het is belangrijk dat je in de eerste 24 uur na de behandeling niet zelf achter het stuur zit. Zorg ervoor dat een vriend of familielid je ophaalt en met de auto naar huis brengt.

Na de narcose kun je bijwerkingen ervaren zoals misselijkheid, braken, duizeligheid, slaperigheid en verwardheid. Deze bijwerkingen zijn meestal tijdelijk en verdwijnen binnen enkele uren na de behandeling. Omdat er een buisje in de neus is geplaatst voor beademing, kan dit nog irritatie geven. Dit gaat binnen een paar dagen vanzelf weer over. Houd tevens rekening met mogelijke napijn van de behandeling. Hiervoor schrijft de tandarts pijnstillende medicatie voor. Na de behandeling krijg je van ons een direct telefoonnummer waarmee je ons dag en nacht kunt bereiken mocht je vragen hebben na de behandeling. Een goede nazorg maken wij belangrijk, zodat jij je helemaal gerust voelt.

De narcose (Totaal Intraveneuze Anesthesie / TIVA) wordt toegediend met een injectie. Bij een naaldenfobie is het mogelijk om eerst in te slapen met een inhalatiemasker. Wij gebruiken hiervoor Sevoflurane. Na het in slaap brengen schakelen we over op TIVA zonder dat je hiervan iets merkt.

Na de behandeling kun je enige pijn of ongemak ervaren, afhankelijk van de aard van de ingreep. Wij schrijven eventueel pijnmedicatie voor en adviseren over wat je het beste kunt doen bij klachten. Het is voor een comfortabel herstel belangrijk om de instructies op te volgen. Na jouw behandeling krijg je van ons een direct telefoonnummer waarmee je ons dag en nacht kunt bereiken. Een goede nazorg maken wij belangrijk, zodat jij je helemaal gerust voelt.

Bij Narcose Dental:

nl_NL